Yrityskonsultaatiosta

Yrityksen fengshui-konsultaatiossa/business-fengshuissa otetaan huomioon erilaisten yritysten toisistaan paljonkin poikkeavat tarpeet.
Työntekijöiden ja asiakkaiden viihtyvyyttä pyritään parantamaan fyysisen ympäristön toiminnallisen ja esteettisen kohentamisen avulla.
Monesti motiivina fengshuin käyttöön on taloudellisen menestyksen tavoittelu.
Kerran tehty konsultaatio on mahdollista päivittää vuosittain uusien tarpeiden ja vaihtuvien vuosi- ja kuukausienergioiden mukaan.
 
Kristiina Mäntynen on tehnyt parinkymmenen vuoden aikana parisataa yritystilakonsultaatiota ja lisäksi auttanut lukuisia yrityksiä löytämään heille sopivat toimitilat. Lista konsultoiduista ammattialoista.
Hän on myös konsultoinut yritysten kaksiulotteista suunnittelua, kuten logoja, käyntikortteja, esitteitä, ikkunateippauksia ja nettisivuja.

Käytettäviä menetelmiä

Fengshui-konsultaatiossa käytetään sekä muotokoulukunnan lähestymistapaa että moninaisia kiinalaisia, satojen vuosien aikana kehittyneitä kompassimenetelmiä. Muotokoulukunnan perusteella tarkastellaan muun muassa ympäristöä ja rakennuksen sijoittumista tontille, pohjapiirroksen muotoa, energian (qi) kulkua eli logistiikkaa, sekä levollisten ja aktiivisten tilojen (yinin ja yangin) vaihtelua, eli tilallista hierarkiaa. Näitä seikkoja voi nähdä jo piirroksista mutta parhaiten vasta paikan päällä.
 
Kompassimenetelmissä tutkitaan paikan tai tilan konkreettisille aisteille näkymätöntä energeettistä rakennetta. Kompassimenetelmät jakautuvat useisiin eri koulukuntiin. Näissä koulukunnissa käytetään yleensä apuna aikaa ja ilmansuuntia. Esimerkiksi niin kutsutussa lentävien tähtien (xuankong feixing) menetelmässä tarkastellaan tilaa vähintään viidentoista asteen tarkkuudella. Lentävien tähtien avulla tehdyllä analyysillä voidaan antaa paitsi tilan yleisiä suunnittelu- ja käyttöohjeita myös vuosi- ja kuukausisuosituksia.
 
Perinteisesti fengshui-mestarit ovat aina käyttäneet työnsä tukena myös monenlaisia astrologisia menetelmiä. Ne antavat lisätietoa asiakkaiden persoonasta, tyylistä ja esimerkiksi yritystoiminnan suotuisista ajoituksista.
 
 
Mitä menetelmiä konsultti sitten käyttääkään, kaikkien ehdotusten on oltava järkeviä, eli asiakkaan tarpeita palvelevia, käytännöllisesti ja esteettisesti perusteltuja, mahdollisimman helposti toteutettavia ja kustannuksiltaan mielekkäitä.

Tarvittavat lähtötiedot

  • Rakennuksen ja vähintään toimitilojen pohjapiirros ennen konsultaatiokäyntiä.
  • Kohteen rakennusvuosi ja tiedot suuremmista remonteista.
  • Tilojen pääasiallisten käyttäjien syntymäajat ja -paikat.
  • Toiveet ja tarpeet mahdollisimman yksilöityinä.
  • Tietoja yrityksen organisaatiosta, toimintatavoista ja tavoitteista.
  • Kaikki kohteen historiaan liittyvä tieto saattaa olla konsultaation kannalta arvokasta.

Konsultaation hinta

Yrityskonsultaation hinta koostuu perushinnasta ja neliöhinnasta sekä pääkaupunkiseudun ulkopuolella matkoista ja matka-ajasta riippuvasta matka-aikakorvauksesta.
Isoissa kohteissa neliöhinta on pienempi ja pienissä suurempi.
Hintaan sisältyy arvonlisävero (24%) ja matkat pääkaupunkiseudulla.
Yritysten konsultaatio on 20 % kotikonsultaatiota kalliimpi.
Konsultaatioon kuuluu kiinalaisen aurinkovuoden (helmikuun alusta helmikuun alkuun) kestävä seurantajakso.
Mahdollinen arkkitehtisuunnittelu tehdään tuntiveloituksella.

Konsultin etiikka

Suomen Fengshui ry:n konsulttilistalla olevia konsultteja sitovat yhdistyksen laatimat fengshui-konsultin eettiset ohjeet.
 
Kristiina Mäntynen on Suomen Yrittäjänaiset ry:n jäsen, ja sitoutunut toimimaan sen kirjaamien vastuullisten toimintatapojen mukaan.
 

Suosituksia

"Arkkitehti Kristiina Mäntynen on konsultoinut Innojok Oy:n entisiä ja nykyisiä toimitiloja vuodesta 2000 lähtien. Lisäksi Kristiina on ollut apuna Innotelli huoneistohotellin rakentumisessa. Tilat ovat tuntuneet hänen ehdottamiensa toimenpiteiden jälkeen onnistuneilta ja miellyttäviltä.
Niin, ja onpa Kristiina suunnitellut myös kesämökkini."
Jukka Jokiniemi, DI, TkT, toimitusjohtaja, Innojok Oy ja Innotelli Oy
 
"Teosofinen Seura ry päätti tehdä tilojensa täysremontin vuonna 2010 ja käyttää siihen arkkitehti Kristiina Mäntysen tietotaitoa. Tiloja käytetään yleisötilaisuuksiin, loosikokouksiin, kahvituksiin, ja siellä on myös tieteelliseksi erikoiskirjastoksi luokiteltu kirjasto, joka on omistautunut filosofiselle, henkiselle, teosofiselle ja henkistieteelliselle kirjallisuudelle.
Yhteistyö Kristiinan kanssa alkoi heti sillä tuntumalla, että nyt on ammattilainen toimessa. Hän sanoi rehellisesti, sekä arkkitehtuuriin että fengshui-tietoon perustuen, mikä vanhassa ei toiminut ja mitä kannattaisi uusia, painottaen kokonaisuuden toimivuutta.
Remontin valmistuttua jäsenemme, vieraamme ja kävijämme toistuvasti kommentoivat, kuinka hienosti uudistettuun tilaan he tulivat. Etenkin kommentteja tuli niiltä, jotka muistivat tilan ennen remonttia. Kiitos Kristiina Mäntyselle ammattitaitoisesta, huolellisesta ja valoisasta yhteistyöstä."
Marja Artamaa, ent. TS:n Suomen Osaston ylisihteeri, nyk. TS:n kansainvälinen sihteeri, Chennai, Intia

Lue vielä

Firmy, kde to správně proudí - Yritykset joissa virtaa